Emmet - Robotgräsklipparen i polisuniform

Loading...
Emmet - Robotgräsklipparen i polisuniform

Alexander blev slutligen trött på okända gräsklippares hänsynslösa fortkörning och tiden var inne att göra något åt saken (eller så var det bara kul att göra något uppseendeväckande och annorlunda med sin robotgräsklippare). Ihop med några väl utvalda LEDSON-produkter blev den förut så anonyma självgående gräsklipparen från Husqvarna förvandlad till en betydligt mindre blyg polis-robotgräsklippare. Eller kort och gott konstapel "Emmet".

(Intervju och bilder hittas längre ner)

Hur kom du på idén? Blev du inspirerad av någon eller något?

Idén kom nog ifrån modellerna med lyse på original från Husqvarna. När det inte gick att eftermontera på min så enkelt så gick jag steget längre med era produkter.

Vad har du använt för produkter?

Jag har använt era 24V flexistrip med IP68 klassning i 11,5 cm längder. 2 st xenonvita, 2 st orange och 2 st röda. Samt 1 st 60 cm blå flexistrip från samma serie till "blixtljuset". Allt ljus är kopplat via er trådlösa fjärrkontroll och "rampen" är kopplad via en LED strobe controller.

Hur reagerar din omgivning på polisgräsklipparen?

Får mycket positiva kommentarer och skratt från grannar och förbipasserande. Sen om dom tycker man är knäpp är väl en annan femma!

Är det något mer du önskar göra, inga sirener på G?

Ska göra det automatiserat, så det lyser när klipparen går. Just nu testar jag mer och kör därför via fjärrkontroll. Nej inga sirener, inte än iallafall. Men hittar jag någon liten smidig så visst, är inte svårt så :)

Slutligen - har den lyckats ta fast några fortkörande klippare eller andra bovar?

Buskörandet har minskat sen Emmet börjat patrullera, en del gräs har konfiskerats och förstörts. Men annars är det lugna gatan!